Gaziantep, halk arasındaki eski adıyla Antep, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında bulunan aynı adlı ilinmerkez şehridir. Güneydoğuda şehir olarak en fazla nüfusu barındırır.Sanayi ve gelişmişlik bakımındandan birincidir. Gaziantep, Şehitkamil,Şahinbey olmak üzere iki metropol ilçeye ayrılmıştır. Gelişmişlik açısından Türkiye'nin 20. büyük ilinin merkez ilçesidir.
21 Aralık 2011 Çarşamba
BÖREK ÇORBASI
MALZEMELER
Yarım kg yağsız parça et
1 su bardağı nohut
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, su
Üzerine:
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kuru nane
Hamur için:
7 kahve fincanı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
200 gram orta yağlı
kıyma
Tuz ve su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Unu, yumurtayı, suyu ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Üzerine yeterince su ekleyin. Malzemeler özleşene ve orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. Küçük bir tavaya sıvı yağı aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Hazırladığınız bu içi hamura ekleyin. Kıyma ve hamur özleşene dek yoğurun. Elinizde yuvarlayarak, kalem inceliğinde rulolar hazırlayın. Ruloları küp şeklinde kesin. Küçük hamur parçalarını baş ve işaret parmakları arasında sıkıştırarak, şekil verin. Geniş bir tepsiye un serpin. Küçük hamur parçalarını tepsiye yayın. 1 gün süreyle kurumasını bekleyin. Nohutları 1 gün önceden ıslatın. İri doğranmış etleri birkaç kez yıkadıktan sonra tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Etin pişmesine yakın, nohutları, tuz ve karabiberi ekleyin. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alın. Bir gün önceden hazırladığınız hamurları kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Sonra makarna gibi haşlayıp, süzün. Etin üzerine ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Çok koyu ise etin suyundan ilave edin. Etin, nohudun ve hamurların üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak, pişirin. Küçük bir tavada margarini eritin. Kuru naneyi ilave edin. Bu karışımı çorbanın üzerine döküp, servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder