21 Aralık 2011 Çarşamba

KABAK LOKMASI



MALZEMELER
3 kg. bal kabağı 
500 gr. toz şeker 
Yarım kahve fincanı su 
2 adet karanfil 
Üzerine serpmek için : 
200 gr. çekilmiş ceviz 

YAPILIŞIKabağı büyük bir bıçakla 2 cm. kalınlığında ve 4 cm. uzunluğunda dilimleyip kabuklarını soyarak bir tencereye koyunuz. Üzerine kapatıncaya kadar kireç kaymağı hazırlayıp,kabakların üzerine koyup 6 saat bekletiniz. Sonra bir kevgirle kabakları susuz olarak bir tencereye çıkarınız. 3, 4 defa yıkadıktan sonra suyunu süzdürünüz. Kabakları susuz olarak tencereye dizip üzerine şekeri, karanfili ve suyu serpip üzerini sıkıca kapatarak ağır ateşte zaman zaman sağa sola hafif sallayarak 1 saat pişirip ateşten alınız. Aynı tencerede soğutup tabaklara veya tevziye dizerek üzerine tutam tutam ceviz koyup servis ediniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder