21 Aralık 2011 Çarşamba

KAYMAKLI KATMER



MALZEMELER
1,5 su bardağı ılık su 
Yarım tatlı kaşığı tuz 
Alabildiği kadar un 
İçi için: 
1 paket tereyağı 
2 lüle kaymak 
1 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı 
1,5 çay bardağı toz şeker 

YAPILIŞI
Yoğurma kabına ılık su ve tuz konur, karıştırılır. Üzerine kulak memesi sertliğine gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika kadar dinlendirildikten sonra limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze unlu zeminde hazır yufka kadar açılır. Yüzeyine eritilmiş tereyağı, kaymak sürülür, şeker ve antepfıstığı serpilir. Büyük bir zarf gibi katlanır. Yağ sürülmemiş teflon tavadada iki yüzü pembe renkte kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder