Gaziantep, halk arasındaki eski adıyla Antep, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında bulunan aynı adlı ilinmerkez şehridir. Güneydoğuda şehir olarak en fazla nüfusu barındırır.Sanayi ve gelişmişlik bakımındandan birincidir. Gaziantep, Şehitkamil,Şahinbey olmak üzere iki metropol ilçeye ayrılmıştır. Gelişmişlik açısından Türkiye'nin 20. büyük ilinin merkez ilçesidir.
21 Aralık 2011 Çarşamba
KAYMAKLI KATMER
MALZEMELER
1,5 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 paket tereyağı
2 lüle kaymak
1 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı
1,5 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Yoğurma kabına ılık su ve tuz konur, karıştırılır. Üzerine kulak memesi sertliğine gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika kadar dinlendirildikten sonra limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze unlu zeminde hazır yufka kadar açılır. Yüzeyine eritilmiş tereyağı, kaymak sürülür, şeker ve antepfıstığı serpilir. Büyük bir zarf gibi katlanır. Yağ sürülmemiş teflon tavadada iki yüzü pembe renkte kızartılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder