19 Aralık 2011 Pazartesi

SOĞAN KEBABI


  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 kilo küçük kuru soğan
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi
  • Tuz
  • Karabiber 
      Kıymaya biraz tuz ve karabiber ekleyin ve iyice yoğurun. Soğanları Kabuklarını soyadan ortadan ikiye tam ayrılmayacak şekilde kesiniz. Etleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak kestiğiniz soğanların arasına yerleştirin fırın tepsisine özenle yerleştirin. Tepsi dolduktan sonra nar pekmezini üzerine dökünve fırına verin. Etler kızarana kadar ve soğanlar yumuşak olanak kadar pişirin...
Ayrıca soğan kebabını mangal da da yapabilirsiniz.  İçine etleri yerleştirdiğiniz soğanları dikkatlice şişlere saplayın. Çok kızgın olmayan ateşin üstünde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder